Això ho podem fer? Possibilitats i límits per al programa 2019

Sovint tenim dubtes sobre què podem fer i què no des d’una administració local. Des que vam arribar a l’Ajuntament, estem fent més del que ens pertoca, però què implica això? 

Presentem una sessió oberta per conèixer els límits i les possibilitats de les competències perquè ens ajudi a elaborar un programa de cara a les eleccions municipals de 2019 que sigui potent però realista. 

I ho farem de manera pràctica, després d’una primera introducció i debat en mode caixa d’eines (competències,  carta municipal, pressupost, complexitat, terminis i correlació de forces),  a partir d’exemples pràctics en temes concrets: habitatge, mobilitat, transparència i drets socials. 

Una jornada oberta a tothom que pretén poder compartir propostes de diversos temes i districtes, i poder-los valorar en funció de les coordenades exposades.

Comparteix l'esdeveniment de facebook: https://www.facebook.com/events/202180730379959/ 

Programa: 

09.45 h: Rebuda amb cafè

10.00 h: Coordenades a considerar i debat: competències, carta municipal, pressupost, complexitat, terminis i correlació de forces 

Impartit per Ricard Gomà, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i professor de ciència política en la Universitat Autònoma de Barcelona.

12.00 h:   Vermut 

12.30 h: Casos pràctics i recull d'exemples i propostes 

  • Mobilitat: Obres de la Sagrera, Port, T-Mobilitat
  • Habitatge: regulació dels lloguers, construcció d'HPO
  • Participació i transparència: gestió público-comunitària, societat civil en el procés de subvencions i convenis 
  • Drets socials: sensellarisme, dependència, protecció a la infància 

14.30 h: Tancament