Taller d'antiracisme polític i feminismes negres

Aquest és un taller sobre antiracisme polític que obre el camí a la sensibilització i al canvi real de perspectiva des de la nostra posició a l’organització. Ens permetrà conèixer la interseccionalitat com una eina d’anàlisi i aprendrem a com fer-la servir per repensar les nostres dinàmiques organitzatives i comunicatives. Podrem entendre com operen les lògiques eurocèntriques i occidentals en nosaltres, podrem veure com evitar-les i reproduir-les inconscientment. També coneixerem els principals elements de les agendes feministes negres i per què la teoria i acció feminista negra suposa un canvi  estructural del sistema i les seves dinàmiques de poder a nivell local i global.

El grup de treball format per activistes negres i afrodescendents de BComú, de la mà de l’Escola del Comú, organitza aquest taller pràctic adreçat a membres de la Coordinadora que permeti incorporar l'antiracisme a nivell estructural a la nostra organització i conèixer la teoria i l'acció feminista negra.

Programa: 

El taller es desenvoluparà en dues sessions. A la primera s’exposarà el contingut teòric i es realitzaran dos exercicis: un grupal i un altre individual del qual farem retorn el segon dia de la sessió.

Sessió 1. Exposició temàtica i treball en grup. Indicacions per a l’exercici individual

Sessió 2. Exposició de l’experiència de cada participant realitzant l’exercici individual i resolució dels dubtes pràctics