Xarxa municipalista internacional

Fa més d'un any que Barcelona en Comú està treballant en xarxa amb moviments municipalistes arreu del món. Què pot aportar el municipalisme a la solució dels reptes globals actuals? Quines aliances estem construint? Quins són els nostres objectius comuns? Quins països seran estratègics pel municipalisme durant el 2017? En aquestes dues sessions explicarem com està evolucionant la xarxa municipalista internacional i com es relaciona amb les xarxes institucionals de ciutats refugi, ciutats contra el TTIP, etc.

Les sessions aniran a càrrec de membres del Grup d'Internacional de Barcelona En Comú: Kate Shea Baird, Laura Roth, Xavi Ferrer i Enric Bárcena.

Programa: 

Sessió 1.- Introducció al municipalisme internacional. Construint un relat internacional: el paper del municipalisme en el context global.

  • Què pot aportar el municipalisme com a eina de canvi per fer front als grans reptes transnacionals actuals? (l'auge de l'extrema dreta, el capitalisme neoliberal, la crisi de representació, etc)
  • Com pot la dimensió internacional (treball en xarxa amb altres moviments municipalistes) enfortir el moviment municipalista a Barcelona?
  • Mapa de situació i context en països estratègics: França, Estats Units, Polònia i Itàlia

 

Sessió 2.- Xarxa municipalista internacional: objectius i característiques

  • Qui i com? Línies de treball. Dificultats i límits
  • Principals aliances municipalistes
  • Relació Barcelona En Comú-Ajuntament; Relació Xarxa política; xarxes institucionals