Els mitjans d’informació no només es llegeixen, es miren o s’escolten sinó que es fan!

El dret a la informació pertany a la ciutadania i per això aquest taller vol mostrar les eines per portar a terme projectes comunicatius propis i independents que permetin produir i difondre informació. Amb una orientació pràctica, es detectarà les necessitats d’informació al marge dels grans mitjans, els instruments disponibles per fer informació (mòbil, blog, web, canals, etc.), alguns sistemes per l’organització dels projectes i els principals recursos per començar a desenvolupar-los.

Aquesta activitat està coordinada per l'Eix de Dret a la Informació i la Comunicació de Barcelona En Comú i anirà a càrrec de Dardo Gómez, Pablo Zareceansky i Pep Cabayol.

Programa: 

(*) Per seguir adequadament aquesta activitat és recomanable assistir amb algun dispositiu mòbil (telèfon, tablet, ordinador portàtil, etc.)

Primera part. Introducció sobre el dret a la informació i el repte de l’apoderament de la informació i la comunicació. Es presentarà la proposta d’un canal de TV i les plataformes informatives ciutadanes.

Segona part. Presentació i pràctica de les eines per produir i difondre informació: detecció de necessitats, organització de projectes de comunicació i recursos per començar.