Actividades

Ver Actividades pasadas

Las actividades de La Comuna, Escola del Comú se organizan en dos grandes bloques:

 • Conocimientos y herramientas de fortalecimiento organizativo y activismo político, dirigidos a los miembros de Barcelona En Comú
 • Contenidos temáticos para el debate, la reflexión y la construcción de pensamiento crítico, dirigidos a la ciudadanía en general

La Escuela trabaja con una metodología centrada en la producción de conocimiento compartido, y con una orientación aplicada y práctica. Las dimensiones formales, no formales, relacionales y emocionales se combinaran en los diferentes procesos de aprendizaje y pensamiento colectivo.

Las actividades seran complementadas con diferentes tipos de materiales de referencia y recursos didácticos (guías, artículos, vídeos, etc.) que permitirán la difusión y la transferencia de información y conocimiento. Algunas actividades estarán disponibles a través de conexiones en directo (streaming) para facilitar que aquellas personas interesadas que no puedan asisitir, sigan las sesiones.

Descarga todo el programa

 • 27 Mayo
  Cerrada

  La jornada vol reflexionar sobre com contribuir a generar seguretat per al bé comú. A partir d'algunes propostes sobre elements imprescindibles d'un model local de seguretat, podem pensar quin ha de ser el paper de la ciutadania en aquest àmbit i els mecanismes per involucrar-nos en les polítiques de seguretat.

 • 03 Junio
  Cerrada

  Abordarem la relació problemàtica entre tecnologia, política i transformació social. Es partirà d'una anàlisi crítica de la societat xarxa, les evolucions de la tecnopolítica en el cicle 15M fins arribar als actuals ajuntaments del canvi. El debat clourà amb la presentació del Pla Digital i Decidim.Barcelona.

 • 15 Junio > 29 Junio
  Cerrada

  Jornades per entendre com funciona la Unió Europea i reflexionar sobre les diferents formes d'incidència política ciutadana i les perspectives de futur d'Europa i la zona euro.

 • 20 Junio
  Cerrada

  L'estratègia del residu zero es basa en la prevenció, reducció de generació de residus, la reutilització i la recollida selectiva, posant especial atenció a la matèria orgànica. La seva filosofia parteix del repte de disminuir la generació de residus fins a reincorporar les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals.

 • 26 Junio
  Cerrada

  Primer dels debats del cicle 'Dret i defensa del Comú' en el que reflexionarem i debatrem amb veus expertes i activistes reconegudes d’arreu del món sobre el Comú i el paper dels Comuns. Amb la participació de Yochai Benkler, Gerardo Pisarello, Mayo Fuster i Francesca Bria.

 • 09 Noviembre
  Cerrada

  Segon debat del cicle Dret i defensa del Comú que abordem amb dues dones que representen el paradigma de la resistència i la lluita contra les desigualtats: Naomi Klein i Ada Colau.

 • 20 Marzo
  Cerrada

  Volem que Barcelona En Comú sigui una organitzacio feminista: aquest és un dels reptes polítics del pla d’acció d'aquest any. Per aconseguir-ho, fa uns mesos vam iniciar una diagnosi de gènere i els resultats seran presentats en aquesta jornada.

 • 13 Abril
  Cerrada

  La jornada posa en valor el treball en xarxa, coordinat i de col·laboració entre els espais estatal i municipal, i la capacitat d’incidència que representa en matèria de radicalitat democràtica. Alhora s’analitzaran les oportunitats i reptes de l’aplicació de la llei als ajuntaments.

 • 21 Abril
  Cerrada

  Sovint tenim dubtes sobre què podem fer i què no des d’una administració local. Des que vam arribar a l’Ajuntament estem fent més del que ens pertoca, però què implica això? La sessió ens ajudarà a conèixer els límits i les possibilitats de les competències per elaborar el programa de les municipals 2019 potent però realista.

 • 26 Octubre > 27 Octubre
  Cerrada

  Jornades anuals que van néixer al 2017 com un espai de trobada municipalista de candidatures, moviments socials i ciutadania per compartir experiències, reflexionar i aprofundir en el debat sobre el paper de les ciutats al món i les noves formes de fer polítiques de proximitat i transformació social. 

 • 04 Octubre > 13 Diciembre
  Cerrada

  Aquest programa permetrà que els consellers i conselleres de districte adquiereixin les competències bàsiques per a portar a terme les serves funcions i tasques, alhora que generarà un espai de coneixement i relació que enfortirà l'articulació amb l'organització i l'intercanvi d'experiències entre els consellers amb experiència i aquells que ho són per primera vegada.

 • 14 Marzo
  Cerrada

  Presentació de l'Informe sobre la Informació a Catalunya 2017 i del projecte de televisió comunitària i participativa a càrrec de col·lectius independents.

Páginas